Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 35 g manteiga
- 1 folha de louro
- 800 g lulas bem escorridas cortadas em rodelas
- 350 g tomate em pedaços
- 250 g arroz carolino
- 1 c. chá de sal
- ½ malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril e camarão
45 min
Massinha de camarão e amêijoas
40 min
Massada de lulas
35min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45 min
Bacalhau à Brás
25min
Bacalhau à Gomes Sá
1h 30min
Massada de peixe
55min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1 Std. 20 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Polvo à lagareiro
1h 30min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min