![Tronco de Navidad con praliné Tronco de Navidad con praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA63E842-5139-4C7C-BBAD-8F567C45D450/Derivates/d85d8985-490b-4e7c-999f-64a46a9d4d63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
-
70
g de crema de orujo de cava (Marc de cava)
lub 70 g de brandy - 50 g de azúcar
Bizcocho
- 4 huevos
- 150 g de azúcar y un poco más para espolvorear
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Praliné de avellanas
- 120 g de azúcar
- 200 g de avellanas tostadas
- 40 g de leche en polvo
Cobertura de chocolate
- 170 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 60 g de agua
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1977 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7.48 g
- Węglowodany
- 59.65 g
- Tłuszcz
- 20.22 g
- Błonnik
- 3.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15min
Crema pastelera
10 min
Roscón de Reyes
4h
Tarta Sacher
3j
Tarta San Marcos
4h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Minitartas San Marcos con trufa
3j
Buñuelos de viento
1h
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 min
Brazo de gitano
3j
Nata de trufa
8h 15min