Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
-
70
g de crema de orujo de cava (Marc de cava)
lub 70 g de brandy - 50 g de azúcar
Bizcocho
- 4 huevos
- 150 g de azúcar y un poco más para espolvorear
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Praliné de avellanas
- 120 g de azúcar
- 200 g de avellanas tostadas
- 40 g de leche en polvo
Cobertura de chocolate
- 170 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 60 g de agua
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1977 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7.48 g
- Węglowodany
- 59.65 g
- Tłuszcz
- 20.22 g
- Błonnik
- 3.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tarta San Marcos
4h
Lodo chocolateado del jardín
1h
Milhojas de chocolate y nata
2h 30 min
Tarta Sacher
3 Std.
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Coberturas de chocolate y aceite
15min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Tarta adikosh
2h
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Brazo de gitano
3 Std.