Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwetschgen, entsteint und geviertelt
- 80 g roter Traubensaft
- 40 g Zwetschgenbrand
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 50 g Puderzucker
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb
- 300 g Sahne
- 40 g Hippengebäckstangen
- 300 g Brombeeren
- 400 g Erdbeeren
- 2 EL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2672 kJ / 637 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerische Creme
8óra
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h
Limoncello-Creme
5 Std.
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5h 30 min
Rhabarber-Parfait
8sa 50 dk
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Orangenparfait
6h 30min
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3h 45min