![Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼) Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94C9B0E9-E6F8-45B4-A244-AD65EF42D20C/Derivates/C536A1A9-5D97-4674-8E28-9C3E6CE3BA42.jpg)
Wersje kompatybilne
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Fischfilet, in Scheiben (ca. 5 mm), siehe Tipp
- 25 g trockener Weißwein
- ½ TL Salz
- 30 g neutrales Öl
- 20 g Chiliöl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
- 40 g scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 Chilischoten, getrocknet, in Stücken (ca. 5 cm)
- 250 g Sojabohnensprossen
- 1200 g Wasser
- 2 EL Speisestärke
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 Min
Jungli Laal Maas
5h
Seafood-Eintopf
50 Min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1 Std.
Scharfe Gemüsesuppe mit Bohnenpaste (大酱汤)
50 Min
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30 Min
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Fischeintopf mit Koriander
45 Min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min