Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Schalotten
- 60 g Staudensellerie, in Stücken
- 15 g Olivenöl
- 1 TL Honig
- 1 EL Tomatenmark
- 2 EL Paprika rosenscharf
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
- 700 g Geflügelfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Salz
- 400 g Brokkoli, in kleinen Röschen
- 300 g gelbe Paprika, in Rauten (2 cm)
- 500 g Meeresfrüchte, TK, aufgetaut und abgetropft
- 2 EL Worcester-Sauce
- 1 - 2 EL Limettensaft
- 20 g Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1 Std. 15 Min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Garnelen-Eintopf
45min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 Std. 15 Min
Tomaten-Fisch-Suppe
35min
Fisch-Minestrone
50min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 Std. 30 Min
Fischeintopf mit Koriander
45min
Fischsuppe
1h 40min
Jambalaya
30min
Andalusische Fischsuppe
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35min