Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 300 g golden caster sugar
- 6 large eggs, separated
- 1 tsp red wine vinegar
- 3 Tbsp cocoa powder, sifted
Crème Pâtissière
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 2 Tbsp plain flour
- 2 Tbsp cocoa powder
- 100 g golden caster sugar
- 200 g whole milk
- 300 g double cream
- 2 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
Assembly
- mini chocolate eggs, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 Std. 45 Min
Chocolate Fudge Cake
1h
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Crêpes
1h 15 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Deconstructed Lemon Tarts
30min
Lollipop Cake
2h 10min
Caramel Monster Mud Dip
15min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min
Assorted Chocolate Truffles
2 Std. 50 Min