Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 300 g golden caster sugar
- 6 large eggs, separated
- 1 tsp red wine vinegar
- 3 Tbsp cocoa powder, sifted
Crème Pâtissière
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 2 Tbsp plain flour
- 2 Tbsp cocoa powder
- 100 g golden caster sugar
- 200 g whole milk
- 300 g double cream
- 2 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
Assembly
- mini chocolate eggs, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Sauce
5min
Lemon Curd
20min
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 Std. 55 Min
Chocolate Bourbons
45 Min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7h 45min
Meringue Ghosts
12h 25min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 Std. 40 Min
Peach Pavlova
5h 30min
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min
Chocolate Fudge Cake
1h
Lemon Posset
2 godz. 40 min