Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g caster sugar
- 120 g plain yoghurt
- 80 g whole milk
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g unsalted butter, diced
- 70 g potato flour
- 1 pinch fine sea salt
- 230 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 2 pears, (approx. 250 g), peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 Tbsp cocoa powder
- 2 Tbsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Orange and Marmalade Cake
1 godz. 15 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Coconut cake
1 Std. 20 Min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2h 45min
Struffoli (Italy)
1 Std. 10 Min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Coconut Cake
1 Std. 20 Min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Strawberry Olive Oil Cake
1h 35min
Chocolate Cherry Muffins
1h 45min