Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g caster sugar
- 120 g plain yoghurt
- 80 g whole milk
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g unsalted butter, diced
- 70 g potato flour
- 1 pinch fine sea salt
- 230 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 2 pears, (approx. 250 g), peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 Tbsp cocoa powder
- 2 Tbsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35min
Coconut and Chocolate Easter Cake
3h
Orange Sponge
2 godz.
Tropical Fruit Orange Cake
2h 40min
Coconut Cake
1 godz. 20 min
Frangipane Cake
1h 45min
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
4 godz.
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Christmas Gingerbread (Poland)
1h 25min
Carrot Cake
2 godz. 30 min