Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 pieces
Składniki
Choux Pastry
-
water150 g
-
unsalted butter diced80 g
-
sugar (10 g)2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
plain flour120 g
-
medium eggs3
Chocolate Sauce and Assembly
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets250 g
-
unsalted butter diced40 g
-
milk200 g
-
vanilla ice cream homemade or ready-made (see tip)800 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
67.1 mg
Białko
5 g
Kalorie
1126.7 kJ /
269.3 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2h 15min
Peach Pavlova
5h 30min
Rice pudding
1h
Berry Mousse
4h 50min
Chocolate syrup
20min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Crème Pâtissière
15min
Chocolate Mousse
3h 20min
Lemon meringue tart
2h 30min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Lemon Tart
4h 30min