Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 pieces
Składniki
Choux Pastry
-
water150 g
-
unsalted butter diced80 g
-
sugar (10 g)2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
plain flour120 g
-
medium eggs3
Chocolate Sauce and Assembly
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets250 g
-
unsalted butter diced40 g
-
milk200 g
-
vanilla ice cream homemade or ready-made (see tip)800 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
67.1 mg
Białko
5 g
Kalorie
1126.7 kJ /
269.3 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Lemon Meringue Pie
2 Std. 30 Min
Chocolate Fondants
40 Min
Sultana and Cranberry Rolls
14 Std. 25 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Peach Pavlova
5 Std. 30 Min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 Std.
Chilli and Apple Jelly
4 Std. 15 Min
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min