Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 tsp sugar (10 g)
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Chocolate Sauce and Assembly
- 250 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 40 g unsalted butter, diced
- 200 g milk
- 800 g vanilla ice cream, homemade or ready-made (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1126.7 kJ / 269.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 67.1 mg
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Choux Pastry
2 godz.
Brioche
5óra
Profiteroles
2 godz. 15 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Panna Cotta
6h 15min
Almond Tuiles
1h 30min
Chocolate Ice Cream
12h
Berry mousse
4h 50min
Crème Pâtissière
15min
Chelsea Buns
1h 30min