Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para pan
- 250 g de harina de trigo
- 1 cdita de levadura seca instantánea
- 5 g de polvo para hornear
- 25 g de azúcar
- 1 pizca de sal fina
- 1 cda de aceite de ajonjolí
- 130 g de agua
-
1
cdita de polvo dashi, instantáneo
lub 1 cdita de salsa de pescado
Cerdo Char Siu
- 75 g de cebolla blanca, en trozo
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1 ½ cda de aceite vegetal
- 5 g de jengibre, pelado y en trozo
- 2 cdas de jarabe de maíz, tipo miel Karo® Bebé
- 3 cdas de miel de abeja
- 165 g de salsa Hoisin
- 75 g de salsa de soya
- 120 g de sake
- 1 cdita de pimienta blanca molida
- 1 cdita de polvo de 5 especias
- 1 cdita de aceite de ajonjolí
- 600 g de pierna de cerdo, cortada en trozos
Panes
- pan al vapor, 1 receta completa (ver receta)
- 1000 g de agua
- 150 g de zanahoria, cortada en juliana
- 200 g de pepino, cortado en juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1440 kJ / 343 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa holandesa
15min
Nigiri sushi
1h
Sushi California
1h
Cocción de arroz japonés (500 g)
35min
Poke bowl de atún spicy
30 min
Naan (pan hindú)
2 godz.
Char siu bao (panes al vapor rellenos)
1h 30 min
Carpaccio de betabel
20 min
Poke bowl hawaiano
45 min
Arroz para sushi
40 Min
Salsa tampico
10 min
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2 Std. 10 Min