Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de camarones sin pelar
Salsa cóctel
- 250 g de aceite
- 2 huevos
- 1 cucharada de whisky
- 1 ½ cucharadita de mostaza
- 1 limón, sólo el jugo
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 60 g de catsup
Para servir
- hielos, para servir
- hojas de lechuga, cortadas en juliana, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2293 kJ / 546 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca de ajo y perejil
30 min
Elotes cremosos
30 min
Ensalada Cobb
35 min
Camarones para pelar con mayonesa de tabasco
20min
Huevos pintados (amarillo)
55min
Aguacates rellenos de jaiba
1h
Camarones al mojo de ajo
20min
Filete a la pimienta
20min
Yakisoba de camarón
35 min
Limonada árabe
5 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30 min