Pumpkin Pizza

Pumpkin Pizza

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

Dough
  • water room temperature
    220 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • strong white bread flour
    400 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Topping
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    150 g
  • onions thinly sliced (3 mm)
    280 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • brown sugar
    3 tsp
  • pumpkin flesh peeled, cut in pieces (2 cm)
    500 g
    butternut squash flesh, peeled, cut in pieces (2 cm)
  • water
    400 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • dried mixed herbs
    1 tsp
  • strong white bread flour for dusting
  • rocket leaves for garnishing
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1356.5 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 2936.2 kJ / 701.8 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...