Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for greasing
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces that fit in feeder
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces that fit in feeder - 600 g potatoes, peeled, cut in pieces that fit in feeder
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 150 g double cream
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp smoked paprika
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5475.6 kJ / 1308.7 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 115.3 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.7 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 3521.3 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Elderflower Basil Gin Fizz
10min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6 Std. 10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min
Spanakopita
2h 10min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Chocolate Guinness® Cake
2u. 5min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min
Rosemary and Sea Salt Bread
1h 55 min