Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basmati-Reis
- 1000 g Wasser
- 350 g Basmati-Reis (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
Tarka und Fertigstellung
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 25 g Ghee (siehe Tipp)
- 2 Zimtstangen
- 6 Kardamomkapseln
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 1 TL Korianderkörner
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10 Min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Grießhelva - İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15min
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1 Std. 10 Min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 Min
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1 Std. 20 Min
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 Min
Salziges Joghurtgetränk - Ayran
5min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.