Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı
TM6 TM5

Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı

3.9 (101 ocen)

Składniki

Walnusskrokant

  • 100 g Walnusshälften
  • 30 g Butter
  • 10 g Sahne
  • 30 g brauner Zucker

Kürbismus und Fertigstellung

  • 750 g Kürbisfleisch (z.B. Muskatkürbis oder Hokkaido), in Stücken
  • 200 g Zucker
  • 2 Nelken
  • 40 g Orangensaft
    lub 30 g Zitronensaft
  • 5 Butterkekse
  • 150 g Kaymak (türkischer Milchrahm)
    lub 150 g Crème double (ca. 48 % Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1794 kJ / 430 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy