Wersje kompatybilne
Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnusskrokant
- 100 g Walnusshälften
- 30 g Butter
- 10 g Sahne
- 30 g brauner Zucker
Kürbismus und Fertigstellung
- 750 g Kürbisfleisch (z.B. Muskatkürbis oder Hokkaido), in Stücken
- 200 g Zucker
- 2 Nelken
-
40
g Orangensaft
lub 30 g Zitronensaft - 5 Butterkekse
-
150
g Kaymak (türkischer Milchrahm)
lub 150 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1794 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Almsuppe - Yayla Çorbası
55min
Kaltschale für den Sultan - Padişah Hoşafı
1h 30min
Noahs süße Suppe - Aşure
11 Std. 20 Min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15 min
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1h
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Naturjoghurt - Ev Yapımı Yoğurt
12h
Rivani (Orangen-Grieß-Kuchen)
1h 15 min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min