Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Koriander, abgezupft
- 10 g Blattpetersilie, abgezupft
- 75 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Rinderhackfleisch, auseinandergezupft
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz und etwas mehr für den Joghurt
- ½ TL Piment, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr für den Joghurt
- 1 Prise Safranfäden
- 1 EL Milch, heiß
- 200 g Naturjoghurt
- 2 TL Olivenöl zum Bepinseln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50 Min
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1 Std.
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50 Min
Lahmacun (Türkische Pizza)
1 Std.
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1 Std.
Poca (türkische Hörnchen)
2h 10min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 Std.
Türkische Pizza - Lahmacun
1ωρ. 10 λεπτ.
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 Min
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1ωρ. 15 λεπτ.
Bulgursalat - Kısır
1 Std.