Baku - Dolma

Baku - Dolma

4.1 44 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
40 Stück

Składniki

  • Weinblätter aus dem Glas
    35 - 45
  • Möhre in Stücken
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Dill abgezupft
    6 Stängel
  • Koriander abgezupft
    6 Stängel
  • Rinderhackfleisch (siehe Tipp)
    500 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Piment
    ¼ TL
  • Zimt
    3 Prisen
  • Wasser
    1250 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Reis
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 208 kJ / 50 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...