Urządzenia i Akcesoria
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Auberginen in Stücken (3 cm)500 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Öl30 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Dhokla
30 min
Auberginenpüree
30 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Rote Bete Tikki
1 godz.
Pudla mit Spinat und Paneer
1 godz.
Brinjal Pickle (Auberginen Pickle)
35 min
Möhren-Halwa
40 min
Koriander Chutney
5 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Dal Tadka
30 min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min