Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa para acompañar
- 5 g de chile serrano, en trozos
- 340 g de jitomate guaje, en trozos
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 cucharadita de sal fina
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
Barbacoa de hongos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 90 g de cebolla, en trozos
- 60 g de aceite de oliva
- 400 g de setas, cortadas en tiras
- 300 g de hongos portobello, frescos, cortados en tiras
- 1 cucharadita de sal fina
Para servir
- 8 - 10 tortillas de maíz, calientes
- limones, en cuartos
- hojas de cilantro, frescas, picadas (al gusto)
- cebolla, picada (al gusto)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1206 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Pancita de hongos
1h
Tinga de setas
25 min
Entomatadas de jamaica
50min
Pescado para taquear
25 min
Pozole de setas
1h
Tacos de flor de Jamaica
1h
Tinga de col
35min
Carnitas de atún
40 Min
Tostadas de setas
30 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Ceviche de pepino y jícama
10 min