Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de ajos, pelados
- 15 g de chile pasilla, sin rabo ni semillas
- 35 g de aceite de oliva
- 35 g de jugo de naranja
- 2 cditas de sal gruesa
- 2 cdas de azúcar morena
- 10 g de mostaza
- 30 g de vinagre de manzana
- 85 g de tequila reposado
- 3 piernas de pollo, con piel
- 3 muslos de pollo, con piel
- hojas baby de ensalada, variadas, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 Std. 45 Min
Pollo encacahuatado
45 Min
Pollo con mole verde
1 Std.
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Costillas de cerdo agridulces
40 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pescado con adobo
1 Std.
Pescado a la talla
40 Min
Filete de res en salsa de chile morita
40 Min