Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño

Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño

4.8 195 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 100 g de queso manchego en trozos
  • 60 g de cebolla
  • 1 diente de ajo pelado
  • 20 g de aceite
  • 370 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel cortada en trozos
  • 1 cdita de sal fina
  • 2 chiles jalapeños sin rabo
  • 250 g de tomate verde en cuartos
  • 170 g de crema para batir (min 30% de grasa)
  • 10 g de cilantro
  • 260 g de crema ácida
  • 8 tortillas de maíz

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 623 kcal / 2617 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...