Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1000 g de camarones grandes, pelados
- 150 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de jitomate, sin semilla (solo la pulpa)
- 1 chile serrano, sin semilla o al gusto
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 chile verde, fresco, sin semilla o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- tortillas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 684.7 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1148.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30min
Entomatadas de pollo
40min
Salpicón de res
1h
Tostadas de rajas con pollo
40min
Salsa martajada
50min
Salsa de aguacate y tomate verde
10 min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Camarones cremosos a la diabla
40min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min