Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Pflanzenöl
- 250 g Möhren, in schrägen Stücken (1 cm)
- 1 geh. TL Curry, scharf (z.B. Anapurna von Ingo Holland)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 Stängel Koriander, abgezupft, Stiele mit Küchengarn zusammengebunden
- 750 g Wasser
- 250 g Zucchini, längs geviertelt, entkernt, in schrägen Stücken (1 cm)
- 250 g Romanesco, in Röschen (2 cm)
- 7 Prisen Salz
- 150 g rote Linsen
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2181 kJ / 519 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Curry
30min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Linsencurry mit Kürbis
1 Std. 15 Min
Linsen-Auflauf
1h 20min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Grünes Gemüsecurry
50 Min
Rote-Linsen-Gratin
1h 20min
Indisches Gemüsecurry
1h
Dal
1hod. 50min
Linsen-Spinat-Curry
40min
Gemüsecurry mit Reis
1h
Kichererbsencurry
45min