
Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
frischer Ingwer geschält, in dünnen Scheiben20 g
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Sesamöl geröstet20 g
-
Curry2 TL
-
Cayenne-Pfeffer, gemahlen1 Msp.
-
Süßkartoffeln in Stücken600 g
-
Fenchelknollen Fenchelgrün abgezupft und Fenchelknolle in Stücken (2 cm)200 g
-
Wasser1000 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Salz½ - 1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Crème fraîche2 EL
-
Mangopulver1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
275 kcal /
1153 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ayurveda
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy