Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Hähnchenbrustfilet, in Stücken (2 cm)
- 100 g Naturjoghurt
- 150 g Tikka-Paste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Pflanzenöl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Tikka-Paste
1h
Butter Chicken
50min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Ghee
20 min
Garam-Masala-Hähnchen
50min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 min
Chicken Korma
45min
Chicken Saag
50min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Chicken Tikka Masala
45min
Kofta Curry
1h 10min
Hähnchen Tikka Masala
1h