Tikka-Paste

Tikka-Paste

4.9 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g

Składniki

  • Korianderkörner
    40 g
  • Kreuzkümmelsamen
    40 g
  • rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
    5 - 6
  • rosa Pfefferkörner
    1 TL
  • Koriander frisch, Blätter und Stängel
    50 g
  • Knoblauchzehen
    100 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    100 g
  • Pflanzenöl und etwas mehr zum Aufbewahren
    220 g
  • Wasser
    100 g
  • Zitronensaft
    100 g
  • Salz
    30 g
  • Röstzwiebeln
    50 g
  • Tomatenmark
    140 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Chilipulver
    1 TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    1 TL

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 365 kcal / 1527 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...