Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g Ingwer, frisch, in Scheiben (ca. 2 mm)
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 800 g Rindernacken, in Würfeln (3 cm)
- 50 g Tomatenmark
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Kurkuma
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 TL Chilipulver
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 TL Kardamom
- 200 g Tomaten, geviertelt
- 150 g Wasser
- 20 g Zitronensaft
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - Koriander, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1662 kJ / 398 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 788.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1h 30 min
Cremiges Hähnchen-Curry
30min
Hähnchen Teriyaki
2óra
Boeuf Bourguignon
3h 30 min
Butter Chicken
50min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9h
Chicken Saag
50min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10 min
Orientalischer Lammeintopf
1óra 10p
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Chicken Tikka Masala
45 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1óra