![Hogaza de vino tinto con nueces Hogaza de vino tinto con nueces](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37CE244D-6522-49B9-9F3A-3786A876A5AD/Derivates/9374DC8F-DDAA-4E62-8948-50FD472808A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 75 g de harina integral
- 75 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
Masa
- 250 g de vino tinto
- 50 g de agua
- 150 g de harina integral
- 350 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca
- 150 g de nueces peladas
- 1 cucharadita de sal
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 Std. 50 Min
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 Std. 40 Min
Pan de molde integral con espinacas
1 Std. 40 Min
Pan de cacao y frutas deshidratadas
3 Std.
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1h 30min
Pan de soda irlandés
35 Min
Pan de nueces
3h 45min
Pan de aceitunas
3 Std.
Pan integral con muesli
4h
Hogaza rústica con centeno
16h
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10min