Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 75 g de harina integral
- 75 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
Masa
- 250 g de vino tinto
- 50 g de agua
- 150 g de harina integral
- 350 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca
- 150 g de nueces peladas
- 1 cucharadita de sal
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral con muesli
4h
Pan rústico de setas y pistachos
2 godz. 30 min
Pan de aceitunas
3h
Pan de nueces
3 godz. 45 min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3h
Pan de cacao y frutas deshidratadas
3h
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 godz. 50 min
Bollitos blancos de albahaca y parmesano
2 Std. 50 Min
Pan de ajoblanco y pasas
3h 20min
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1h 30 min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h