Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (60 g circa), tolto dal frigorifero almeno 20 minuti prima
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di cipolla bianca
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di Emmental a pezzi (2 -3 cm)
- 500 g di pane di Altamura (tipo pugliese) intero
- 4 fette di pane abbrustolito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109 kJ / 504.1 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelle salate farcite
4h 5min
Poppadoms (pane indiano fritto)
1h 30min
Colomba Piña Colada
1h 30min
Canascione
3h 10min
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1h 45min
Black Russian
10 min
Marinatura al vino bianco ed erbe aromatiche
15 menit
Crocchette ai funghi porcini
2h 50min
Éclair all'arancia
7h
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6h
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 min