Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandelboden
- 20 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mandeln, geröstet, ungesalzen (siehe Tipp)
- 60 g brauner Zucker
- 1 Prise Salz
Feigenmarmelade
- 100 g Feigen, getrocknet
- 100 g Wasser
- 80 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
Ricotta-Füllung und Fertigstellung
- 170 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm)
- 3 Eier, getrennt
- 170 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 1 Prise Salz
- 80 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 EL Zimt, gemahlen, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Orangen-Mohn-Guglhupf
1h 20 min
Brombrick
4h
Zypriotischer Halloumi-Gugelhupf
1h 20 min
Kirsch-Clafoutis
1h 10min
Mango-Kokos-Tarte
1h 10min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Lombardische Aprikosentarte
1h 15 min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2h 20min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h