Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Polenta-Grieß und etwas mehr zum Ausstreuen
- 20 g Rohrohrzucker
- 10 g Mandeln, gehobelt
- 1 Blutorange, unbehandelt, in dünnen Scheiben (1 cm)
- 120 g Zucker
- 140 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 80 g Orangen-Honig
- 2 Eier
- 125 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Basilikum-Apfel-Tarte
2h 40min
Marokkanische Linsensuppe
35 Min
Bremer Brot (Bremen)
1h 50min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1h
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Orangen-Aprikosen-Kuchen im Glas
1h 5min
Mango-Kokos-Tarte
1 Std. 10 Min
Süße Reisküchlein
30 Min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Sheer berenj (Reispudding)
1h
Cremige Polenta
45min