Urządzenia i Akcesoria
Honigkuchen mit Blutorange
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stücke
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Polenta-Grieß und etwas mehr zum Ausstreuen100 g
-
Rohrohrzucker20 g
-
Mandeln, gehobelt10 g
-
Blutorange unbehandelt, in dünnen Scheiben (1 cm)1
-
Zucker120 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)140 g
-
Orangen-Honig80 g
-
Eier2
-
Weizenmehl125 g
-
Backpulver1 TL
-
Honig100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Schokoladen-Tarte
1 godz. 15 min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1 godz.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 godz.
Limoncello-Tartelettes
3 godz. 15 min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 godz.
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 godz.
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.