Urządzenia i Akcesoria
Marokkanischer Gugelhupf
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten275 g
-
Sesam und etwas mehr zum Ausstreuen80 g
-
Mandeln100 g
-
getrocknete Feigen250 g
-
Datteln, entsteint200 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker120 g
-
Eier5
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
-
Mehl300 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Piment½ TL
-
Weinstein-Backpulver (20 g)1 Pck.
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1364 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2 godz.
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 godz. 20 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Bananenkuchen
1 godz. 15 min
Kaffeegugelhupfe
1 godz. 30 min
Joghurt-Grießkuchen
5 godz.
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min