Marokkanischer Gugelhupf
TM5 TM6

Marokkanischer Gugelhupf

4.3 (81 ocen)

Składniki

  • 275 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 80 g Sesam und etwas mehr zum Ausstreuen
  • 100 g Mandeln
  • 250 g getrocknete Feigen
  • 200 g Datteln, entsteint
  • 1 Prise Salz
  • 120 g Zucker
  • 5 Eier
  • 150 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 300 g Mehl
  • 1 TL Kardamom, gemahlen
  • ½ TL Piment
  • 1 Pck. Weinstein-Backpulver (20 g)
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1364 kJ / 326 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy