Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
TM6 TM5

Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce

3.8 (74 oceny)

Składniki

  • 10 g Blattpetersilie, abgezupft
  • 50 g Olivenöl
  • 80 g Schalotten
  • 150 g Porree (nur das Weiße), in Stücken
  • 400 g stückige Tomaten
  • 550 g Wasser
  • 200 g Puylinsen, getrocknet
  • 1 geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l)
  • 1 Prise Pfeffer
  • 150 g Blattspinat, frisch
  • 4 Eier
  • 100 g Ziegenfrischkäse
  • 70 g Griechischer Joghurt (10% Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2076 kJ / 496 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy