Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Blattpetersilie, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 80 g Schalotten
- 150 g Porree (nur das Weiße), in Stücken
- 400 g stückige Tomaten
- 550 g Wasser
- 200 g Puylinsen, getrocknet
-
1
geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l) - 1 Prise Pfeffer
- 150 g Blattspinat, frisch
- 4 Eier
- 100 g Ziegenfrischkäse
- 70 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Labskaus-Nester mit Dip
40 min
Geröstete Blumenkohlsuppe mit Chili-Knoblauch-Öl
1 godz. 20 min
Karibisches Curry
45 min
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Eier-Zwiebel-Curry
45 min
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45 min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Steckrübenpüree mit Tomaten-Crumble
50 min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min