Wersje kompatybilne
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
- 300 g grüne Linsen, getrocknet
- 2 ½ TL Salz
- 150 g Langkornreis
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 620 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter
- 1 EL brauner Zucker
-
100
g Ziegenmilch-Joghurt
lub 100 g Saure Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Nudel-Suppe mit Sucuk - Sucuklu Sakala Çarpan Çorbası
6 Std. 30 Min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45 min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 min
Rote Linsensuppe
40 min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 min
Kichererbsen für Falafel, gekocht
13 godz. 40 min
Kichererbsen-Eintopf
30 min
Linsenpastete
6h 20min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h