Wersje kompatybilne
Persischer Dill- und Limabohnen-Reis mit Granatapfel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Dill, abgezupft
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- 350 g Basmati-Reis
- 400 g grüne Babylimabohnen, TK
- 1 TL Safranfäden
- 30 g Öl
- 200 g Feta, zerbröselt
- 50 g Granatapfelkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1656 kJ / 395 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35min
Couscous mit Hähnchen, Lamm und scharfer Bratwurst
1 Std. 10 Min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 Std. 30 Min
Sheek Kebab
1 Std. 10 Min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1小时
Orient-Kartoffelsalat
1h 20min
Gemüsefüllung für Samosas
30min
Orientalischer Kartoffelsalat
2 Std.
Vegetarische persische Bohnenpatties
1hod. 40min
Biryani-Reis
45 Min
Pilaw mit Rosinen und Pinienkernen
40min
Tabouleh
15 Min