Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft
- 1200 g Wasser
- 2 TL Salz
- 250 g Reis
- 300 g Okraschoten, frisch oder tiefgefroren (Bamya)
- 150 g Tomaten, halbiert
- 500 g Goldbrasse, ausgenommen, gesäubert (Dorade), in mundgerechten Stücken
- 70 g Schalotten, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Biber Salçası
- 30 g Olivenöl
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2065 kJ / 493 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 Min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1 Std.
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1 Std. 10 Min
Pilaw-Reis
40 Min
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45 Min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 Min
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1 Std.
Lammkoteletts in Tomaten-Zwiebel-Sauce mit Weizen-Pilav - Keşkekli Pirzola Yahni
13 Std. 15 Min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 min