![Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b082b3e4-17d9-49b4-8364-b066ddc4b615/Derivates/dc6c4d93-4be8-4b75-9145-590a7be45b06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Koriander
- 150 g Porree, in Stücken
- 120 g Staudensellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ - 2 TL Koriander, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- 2 - 3 EL Harissapaste, nach Geschmack
- 500 g Wasser
- 800 g stückige Tomaten
- 85 g grüne Linsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 EL Zucker
- 10 g Zitronensaft
-
4
Hähnchen-Oberschenkel, ohne Knochen und Haut (ca. 400 g), in Stücken (2 cm)
lub 400 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, in Stücken (2 cm) - 8 Scheiben Weißbrot
- 200 g Naturjoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 Std.
Lamm Keema mit Erbsen
1 Std.
Sambhar
1 Std. 10 Min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 Min
Kashmiri Reis
30 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Marokkanische Harira
1 Std.
Pilaw-Reis
40 min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Tarka Dal
9h 5 min