Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco - 30 g di olio extravergine di oliva
-
400
g di farina manitoba
lub 400 g di farina per pizza - 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella, a pezzi (3-4 cm)
- 60 g di cipollotti, a pezzi
- 350 g di peperoni gialli e rossi puliti, in falde
- 400 g di pomodori senza semi, in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 ½ cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 5 - 7 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2hod. 10min
Lasagne
2 Std.
Pasta al pomodoro e spinaci
35min
Pizza Margherita
2 Std.
Risotto allo zafferano di Mund
45min
Gratin di patate
1sa 10 dk
Focaccia pere e gorgonzola
Brak ocen
Focaccia di patate
2h 50min
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min
Pizza alle verdure
2h 5min
Focaccia di verdure
40min
Focaccia alle olive
2 Std. 20 Min