Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
-
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
300
g di farina manitoba
lub 300 g di farina per pizza - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 80 g di cipolla a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di peperoni rossi e gialli, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale, +q.b.
- 130 g di zucchine a fette (5 mm)
- 80 g di melanzane a fette (5 mm)
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g di ciliegine di mozzarella ben sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di ceci saporita
3óra
Pizza Margherita
2h 10 min
Pane alle olive
2h 20min
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
Brak ocen
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1óra 15p
Focaccia alle olive
2h 20min
Pane al latte
2h 20min
Pizza Margherita
2óra
Flammkuchen con zucca, mele ed erbette tritate
1h 30 min
Torta salata con pollo e pere
Brak ocen
Torta salata con funghi
45 min
Girelle alle verdure
1h 20min