Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 20 g biber salçası
- 25 g zeytinyağı
- 300 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 450 g su, oda sıcaklığında
-
500
g taze fasulye, kılçığı ayıklanmış ve parçalara bölünmüş (5 cm)
lub 500 g dondurulmuş taze fasulye, çözdürülmüş, kılçığı ayıklanmış, parçalara bölünmüş (5 cm) - 1 ¼ tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ tk kimyon, toz
- 1 tk şeker (isteğe bağlı)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1196.1 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Orman Kebabı
1h
Etli Türlü
1h 20min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 min
Bulgurlu Kıymalı Ispanak
30 dk
Kremalı ve Sebzeli Tavuk Çorbası
1 godz. 30 min
Karnıyarık
1h
Etli Bamya
1h 10min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3 Std. 25 Min
Etli Biber Dolması
1h 20min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Köfte ve Domatesli Pilav
1h