Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 20 g biber salçası
- 25 g zeytinyağı
- 300 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 450 g su, oda sıcaklığında
-
500
g taze fasulye, kılçığı ayıklanmış ve parçalara bölünmüş (5 cm)
lub 500 g dondurulmuş taze fasulye, çözdürülmüş, kılçığı ayıklanmış, parçalara bölünmüş (5 cm) - 1 ¼ tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ tk kimyon, toz
- 1 tk şeker (isteğe bağlı)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1196.1 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Etli Bamya
1 Std. 10 Min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 dk
Orman Kebabı
1sa
Tavuk ve Körili Mercimek
35 dk
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Dana Etli Bolonez
45 dk
Domatesli Biberli Ciger
30 Min
Etli Türlü
1h 20min
Domates Soslu, Sebzeli, Bulgurlu Köfte
50 dk
Mercimekli Soğanlı Basmati Pilavı
1h 15min
Etli Biber Dolması
1h 20min