Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g taze kaşar, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 30 g zeytinyağı
- 70 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
-
250
g domates, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
lub 250 g konserve doğranmış domates - 500 g dana sokum, kuşbaşı doğranmış ( 2-3 cm)
- 30 g biber salçası
- 150 g su
- 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk pul biber
- ⅛ tk tarçın (isteğe bağlı)
- 900 g patlıcan, kabukları soyulmuş, dilimlenmiş (1 cm), kemer patlıcanı
- 150 g süt
-
30
g un
lub 30 g tam buğday unu - 1 tutam muskat
- maydanoz, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2644 kJ / 632 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Cantık
50min
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55min
Musakka
1 Std. 10 Min
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1sa
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1h 25min
Orman Kebabı
1sa
Pancar Carpaccio
20 dk
Kremalı Mantarlı Et
1 Std. 10 Min
Kıymalı Kabak Graten
50min
Patlıcan Beğendi
50min
Çedar Dolgulu Burger
45 dk
Ali Nazik
1 Std. 10 Min