Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
Alternatywne przepisy
Haşlanmış Pirinç
25 min
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26u. 5min
Basmati Pilavı
1hod.
Salatalık Turşusu (Tatlı)
Keine Bewertungen
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3 Std. 15 Min
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1 Std. 20 Min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 Min
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 Min
Tavuklu Pilav
1h 10min
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 Min