Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 50 g domates salçası
- 60 g tereyağı
- 20 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneri)
- 200 g konserve doğranmış domates
- 500 g su
- ¼ tk toz karabiber
- ¾ tk tuz
- 300 g havuç, küp küp kesilmiş (1,5 cm)
- 250 g dondurulmuş bezelye
- 600 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- taze kekik, süslemek için (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2053.2 kJ / 491.2 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Musakka
1 Std. 10 Min
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30 min
Etli Taze Fasulye
1 Std. 10 Min
Hünkar Beğendi
1 Std. 5 Min
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
9 Std. 15 Min
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1 Std. 5 Min
Etli Türlü
1 godz. 20 min
Elmalı Kereviz Püresi ve Sebzeler Eşliğinde Buharda Tavuk
40 Min
Zeytinyağlı Yer Elması
1 Std.
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Sebzeli Tavuk
45 Min