Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 50 g domates salçası
- 60 g tereyağı
- 20 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneri)
- 200 g konserve doğranmış domates
- 500 g su
- ¼ tk toz karabiber
- ¾ tk tuz
- 300 g havuç, küp küp kesilmiş (1,5 cm)
- 250 g dondurulmuş bezelye
- 600 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- taze kekik, süslemek için (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2053.2 kJ / 491.2 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
İzmir Köfte
1h 5min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min
Etli Taze Fasulye
1sa 10 dk
Kabak Lazanya
45min
Sebzeli Tavuk
45min
Hünkar Beğendi
1h 5min
Pirinç salatası
1h
Domatesli Biberli Ciger
30min
Etli Türlü
1 Std. 20 Min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50min
Tavuklu Pilav
1sa 10 dk