Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g irmik
- 25 g antep fıstığı, tuzsuz
- 300 g süt
- 300 g su
- 300 g şeker
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 12258.9 kJ / 2930 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 105.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.7 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 184.6 mg
Alternatywne przepisy
Hindistan Cevizli Havuçlu Kayısı Topları
1h 15min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20min
Hawaii Burger
50min
Çikolatalı Trüf
3 Std. 25 Min
Marshmallowlu Mozaik Dilimleri
6 godz. 15 min
Cevizli Bursa Lokumu
3h 5 min
İrmikli Puding
20min
Güllaç
3 Std. 25 Min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3sa 15 dk
Mercimek Köftesi
2 Std.
Tahin Pekmez
15 Min
Revani
12h 40 min.