Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g irmik
- 25 g antep fıstığı, tuzsuz
- 300 g süt
- 300 g su
- 300 g şeker
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 12258.9 kJ / 2930 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 105.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.7 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 184.6 mg
Alternatywne przepisy
Sultan Lokumu
40min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 dk
Portakallı Lokum
26h 50 min
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26h 50 min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 godz. 10 min
Tahin Pekmez
15 min
Ayva Tatlısı
3 Std.
Revani
12 Std. 40 Min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3h 15min
Taze İncir Reçeli
55 min
Önceden Pişirilmiş Pirinç Unu
40min
Marine Edilmiş Biberler
55 min