Urządzenia i Akcesoria
İrmik Helvası
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porsiyon
Składniki
-
irmik200 g
-
antep fıstığı, tuzsuz25 g
-
süt300 g
-
su300 g
-
şeker300 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porsiyon
Sód
184.6 mg
Białko
43 g
Kalorie
12258.9 kJ /
2930 kcal
Tłuszcz
105.8 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
59.7 g
Węglowodany
465 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Çiğ Pancar ve Havuçlu Brezilya Salatası
Brak ocen
Vanilyalı Yoğurt
12 godz. 20 min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 min
İrmikli Puding
20 min
Kabak Tatlısı
7 godz.
Kaymaklı Kuymak
20 min
Revani
12 godz. 40 min
Orman Meyveli Soğuk Tatlı
10 min
Ayva Tatlısı
3 godz.
Yıldız Anasonlu Tatlı Patates Çorbası
45 min
İrmikli Puding
15 min
Sultan Lokumu
40 min