Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水 (煮麵用)
- 1 ¾ 茶匙 鹽
- 15 克 油
- 200 克 義大利墨魚麵 (建議烹煮時間為10-11分鐘)
- 20 克 紅蔥頭
- 100 克 高湯
- 50 克 白酒
- 150 克 生草蝦 ,去鬚腳和腸泥
- 30 克 綠蘆筍 ,切段
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切片
- 60 克 小蕃茄 ,對切
- 5 克 新鮮九層塔 ,只取葉子
- 10 克 帕瑪森起士粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 299.9 kJ / 71.7 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.6 g