蒜蓉蝦
TM5 TM6

蒜蓉蝦

3.7 (3 oceny)

Składniki

  • 6 隻 生明蝦, 去鬚腳、腸泥,背部劃刀
  • 10 克 米酒
  • 30 克 薑, 切片、切塊各半
  • 30 克 蒜頭
  • 500 克 水
  • 10 克 蔥花
  • ½ 根 新鮮辣椒, 切小段

Wartości odżywcze
na 1 份食譜
Kalorie
1018 kJ / 243 kcal
Białko
44.63 g
Węglowodany
4.43 g
Tłuszcz
1.47 g
Błonnik
0.92 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy