青醬雞肉貝殼麵
TM6 TM5

青醬雞肉貝殼麵

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 300 克 雞胸肉 (約2片)
  • 35 克 橄欖油
  • 2 ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉
  • 1 小撮 義大利綜合香料
  • 1200 克 水 (煮麵用)
  • 200 克 乾貝殼義大利麵 (建議烹煮時間為10-11分鐘)
  • 30 克 洋蔥
  • 20 克 蒜頭
  • 40 克 新鮮四季豆 ,切段(5公分)
  • 60 克 小番茄 ,對切
  • 200 克 高湯
  • 10 克 帕瑪森起士粉
  • 90 克 青醬 (市售或自製)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
919.4 kJ / 219.9 kcal
Białko
20.1 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy