青醬雞肉貝殼麵

青醬雞肉貝殼麵

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 雞胸肉 (約2片)
    300 克
  • 橄欖油
    35 克
  • 2 ¼ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 義大利綜合香料
    1 小撮
  • (煮麵用)
    1200 克
  • 乾貝殼義大利麵 (建議烹煮時間為10-11分鐘)
    200 克
  • 洋蔥
    30 克
  • 蒜頭
    20 克
  • 新鮮四季豆 ,切段(5公分)
    40 克
  • 小番茄 ,對切
    60 克
  • 高湯
    200 克
  • 帕瑪森起士粉
    10 克
  • 青醬 (市售或自製)
    90 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 219.9 kcal / 919.4 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...