Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 香油
- 10 克 薑, 切片
- 40 - 80 克 剝皮辣椒, 依個人口味添加
- 40 克 剝皮辣椒醬汁
- 15 克 米酒
- 500 克 帶皮雞腿肉, 切塊(約5公分)
- 1300 克 水
- 1 茶匙 枸杞
- 10 朵 乾香菇, 泡軟
- 1 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1663 kJ / 398 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 14.5 g