
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Πέστο με αβοκάντο και φιστίκια κάσιους
- ¼ κ.γλ. πιπεριά τσίλι, φρέσκια
- 140 γρ. φιστίκια κάσιους, ψημένα, ανάλατα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 15 κλωνάρια βασιλικό, φρέσκo (μόνο τα φύλλα)
- 60 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 550 - 600 γρ. αβοκάντο (περίπου 3 αβοκάντο), κομμένα στα 8, κρατήστε το κουκούτσι από το 1 αβοκάντο
- 40 γρ. χυμό λεμονιού
- 140 γρ. παρμεζάνα νηστίσιμη
Σπαγγέτι
- 1500 γρ. νερό
- 1 ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών
- 500 γρ. σπαγγέτι
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 747 kcal / 3099 kJ
- Białko
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Węglowodany
- 37.6 g