Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di pomodoro
- 2 pezzetti di radice fresca di zenzero, pelata
- 1 peperoncino rosso, a metà senza semi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pomodori, in quarti
Ripieno
- 20 g di coriandolo fresco
- 1 pezzo di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 1 peperoncino rosso, a metà, senza semi
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 300 g di polpa di granchio
- 8 fogli di pasta fillo (48 x 25 cm circa)
- olio, per friggere
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso cantonese allo zenzero
35 Min
Riso basmati mango e gamberi
45 min
Katsu sando
4 godz. 40 min
Ravioli 'Shao mai'
2 godz.
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2 godz.
Tartare al salmone
1h
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2 godz.
Yakisoba con gamberi
30 Min
Baozi brasati
1 godz. 30 min
Lasagne al profumo di mare
1 Std. 35 Min
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3h
Ceviche di salmone
48 godz. 15 min