Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al basilico
- 12 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 4 uova
- 40 g di burro fuso
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di melanzane violette a tocchetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- 130 g di passata di pomodoro
- 250 g di Feta a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 godz.
Tortini di broccoli e pancetta
50min
Fagottini di melanzane
1h 45min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Strudel di lattuga e burrata
1 godz. 20 min
Cheesecake al tè verde
5h 30min
Zuccottini di melanzane
45 min
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Salatini vegetariani
50min
Cordon bleu di melanzana
1 godz.
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h