Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al basilico
- 12 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 4 uova
- 40 g di burro fuso
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di melanzane violette a tocchetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- 130 g di passata di pomodoro
- 250 g di Feta a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisée
10min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1u. 20min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1u.
Cordon bleu di melanzana
1u.
Zuccottini di melanzane
45 min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4 Std. 15 Min
Polpettoni di peperoni
1u. 20min
Sformato di riso con brie e cotto
1h 30 min
Crêpes ai funghi
1h 50min